Wees jezelf

Geschreven door op 25 januari 2018

Heb jij dat ook wel eens, dat het eigenlijk niet zo goed met je gaat, om wat voor reden dan ook, en dat een vriend aan je vraagt “hoe gaat het met je”, en dat je antwoordt “goed”, omdat je geen open kaart durft te spelen?

Veel mensen vinden het moeilijk om zichzelf kwetsbaar op te stellen. Het is belangrijk om te onthouden dat jezelf kwetsbaar opstellen niets te maken heeft met zwakte of negativiteit, ook al is dat gedurende je leven nog zo vaak tegen je gezegd door vrienden, familie en collega’s.

Als het slecht gaat, gaat het slecht, en door erover te praten en door het tonen van opkomende emoties, maak je je lichaam vrijer, en dat lucht op. Daarnaast kan het de band met de ander versterken. Door een ander een kijkje te geven in je hart, ontstaat er diepgang.

Toch zijn er altijd mensen die niet om kunnen gaan met jouw kwetsbaarheden en emoties. De vraag is: moet jij jezelf anders voordoen of emotioneel beperken, zodat een ander zich niet “belast” voelt door jouw verhaal? Nee, natuurlijk niet.

Wees jezelf, met alles wat daarbij hoort. Je raakt er misschien af en toe iemand mee kwijt, maar je krijgt er diepgaandere relaties voor terug, met mensen die jou accepteren zoals je bent.
Please visit Appearance->Widgets to add your widgets here